15/1/18

La màquina del temps

Hey! acabat el viatge per la història antiga comencem ara amb l'edat mitjana.  

Mentre preparem un joc d'invents medievals hauriem de començar a parlar de què passava en aquella època.  Haureu de fer recerques grupals de temes concrets que tirareu a sort.  El format podrà esser el que vosaltres trieu (vídeo-documental, Prezzi, Power Point, representació teatral, paper...) però tots haureu de presentar una làmina que perquè il·lustri el nostre eix cronològic.  Capacitat de síntesi!.

Veureu pel·lícules, escoltareu històries i jugarem amb el temps... però si no podeu esperar i voleu començar l'aventura ... que tal començar uns aperitius del que hem de descobrir:


Erase una vez El Hombre Los Carolingios


Erase una vez El Hombre Los Vikingos


https://www.youtube.com/watch?v=nWtJBgzjuEQ

Erase una vez El Hombre Los constructores de Catedrales


Si us heu quedat amb ganes de saber més podeu començar a ambientar-vos amb cinema de temàtica medieval.  Si teniu ocasió no dubteu en veure qualque pel·lícula d'en Robin Hood (recomano "Robin i Marian" amb el primer James Bond) o si voleu podeu cercar veure qualcun dels següents títols: "Lady Halcon", "Braveheart", "Willow", "En el nom de la Rosa", "La princesa promesa", "El regne dels cels", "Els Vikings" de 1958 o qualsevol altre que ens faci descobrir qualque particularitat medieval.  
Alerta que no totes són acuradament històriques; unes presenten móns fantàstics i màgics d'ambientació medieval, d'altres són més històriques i tal vegada fosques i qualcuna es pura aventura o misteri.



JURAMENT DE CAVALLER CREUAT

No tinguis por enfront dels teus enemics
Ser valent i recte per a ser estimat.
Parla sempre amb la veritat tot i si et portés a la mort
Protegeix als desprotegits i no facis el mal.
Aquest és el teu jurament.

(Després de colpejar-li la cara)

I això és perquè ho recordis.
Aixeca't com a Cavaller.


1 comentari:

  1. Hola,Miquel Ángel
    Aquesta informacio i els vídeos me han anat molt be,i he apres coses que no sabía.

    ResponElimina

Deixa un comentari!